News

News archive

Date: Tue, 19 Jun 2007 10:22:02 GMT
Server: Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/4.3.10-18
Content-Length: 1742
Connection: Keep-Alive
200 OK

Bar du Matin live at Triennale Brugge 2015

Brugge pakt deze zomer uit met een indrukwekkend kunstparcours. Achttien internationale kunstenaars stellen vragen en reflecteren over de toekomst en het potentieel van de stad. 'Bar du matin' gaat mee naar buiten en nestelt zich zondag 14 juni aan de Spaanse Pakhuizen.

Brugge, een historische stad die je gewoonlijk associeert met werelderfgoed, oude kunst en toerisme pakt deze zomer uit met een indrukwekkende kunst- en architectuurtriŽnnale.

Achttien internationale kunstenaars stellen vragen en reflecteren over de toekomst en het potentieel van de stad.

'Bar du matin' gaat naar buiten, en dat mag je letterlijk nemen. Op zondag 14 juni vanaf 7u ontvangt Annemie Tweepenninckx een hele reeks interessante gasten op het terras aan de Spaanse Pakhuizen:

De Belgische kunstenaar DaniŽl Dewaele bv., bouwde een zeecontainer om tot immigratiekantoor. Al wie Brugge binnenkomt via het station waant zich op een soort Ellis Island.

Mede-curator Michel Dewilde geeft een overzicht van de kunstwerken die je in de kuip van Brugge kan bezoeken.

Het kunstenaarskoppel Vermeir en Heiremans maakte een heel confronterende installatie over de relatie tussen Kunst en Geld (o.v.).

De live-muziek is van Birkenhead. Ze hebben net hun eerste single uit. Twee van hun songs waren eerder al te horen in 'De Ridder' op Eťn.

Geniet van spannende liveradio met een kunstig ontbijt en livemuziek. Ga daarna de stad in en ontdek de kunstwerken en installaties.